Pekingsoep
bewaar
bewaar

Pekingsoep

20 min. bereiden / 20 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.

In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pekingsoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig