Pekingsoep
Aan de slag
In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.
In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.
Pekingsoep
voorgerecht
null personen
205 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.
In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel suiker
200 g varkensvleesreepjes
1¼ l kippenbouillon
250 g shii-takes
125 g tahoe
2 eieren
6 eetlepels rijstazijn
0 witte peper
¼ zakje verse bieslook