Hamterrine met champignons
bewaar
bewaar

Hamterrine met champignons

30 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de kleinere champignons en snijd de grote in vieren. Los het bouillontablet op in 1/2 liter kokend water. Voeg de champignons toe. Kook 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Giet af maar vang het vocht op. Laat afkoelen. Schenk de wijn in een pan, breng aan de kook en voeg 300 ml van het champignonvocht toe. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de blaadjes uit en voeg ze al roerend bij de bouillon. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur). Snijd de ham in stukjes en meng met de peterselie en de bosui. Voeg peper toe. Meng met de champignons en bouillon. Schep in de cakevorm en laat afgedekt in de koelkast 3 uur opstijven. Zet de vorm voor het serveren 10 sec. in een bak heet water, zodat hij makkelijk loslaat. Keer hem om op een bord en snijd de terrine in plakken.

U kunt de hamterrine maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hamterrine met champignons

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig