Gepofte aardappel met zure room
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Gepofte aardappel met zure room
bijgerecht
null personen
150 kcal
10 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
2 bosuien
125 ml zure room
Dit heb je nodig
aluminiumfolie