Gepofte aardappel met zure room
bewaar
bewaar

Gepofte aardappel met zure room

10 min. bereiden / 1 uur oventijd

3 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.

Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietipVarieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte aardappel met zure room

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig