Kalkoen met fruit
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.
Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.
Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.
Kalkoen met fruit
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.
Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.
Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 citroen
1 pot appelcompote met cranberry en bosbessen
2 kaneelstokjes
2 uien
40 g ongezouten roomboter
450 g diepvries tuinerwten
400 g kalkoenfilets