Coquilles in notenboter
De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.
Aan de slag
Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.
Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Coquilles in notenboter
De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.
voorgerecht
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.
Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 g hazelnoten
1 sjalotje
7½ g verse peterselie
75 g ongezouten roomboter
12 AH Excellent verse coquilles