Hartige wortelkoekjes
Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op!
Aan de slag
Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn. Maal de noten in een keukenmachine fijn of hak fijn met een scherp mes en voeg ze toe aan de geraspte wortel. Breng op smaak met peper.
Mix de eieren met de bloem tot een glad beslag en meng door het wortelmengsel. Voeg eventueel extra bloem toe als het mengsel te nat is. Vorm met vochtige handen kleine koekjes (ca. 6 cm doorsnede). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 porties in ca. 5-6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Hartige wortelkoekjes
Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op!
bijgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn. Maal de noten in een keukenmachine fijn of hak fijn met een scherp mes en voeg ze toe aan de geraspte wortel. Breng op smaak met peper.
Mix de eieren met de bloem tot een glad beslag en meng door het wortelmengsel. Voeg eventueel extra bloem toe als het mengsel te nat is. Vorm met vochtige handen kleine koekjes (ca. 6 cm doorsnede). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 porties in ca. 5-6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bos verse bospeen
25 g verse bieslook
75 g gezouten cashewnoten
3 middelgrote eieren
75 g tarwebloem
6 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine