Gebakken rijst met fris-pittige garnalen
De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.
Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Gebakken rijst met fris-pittige garnalen
De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.
Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
3 el traditionele olijfolie
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
1 ui
200 g verse wokgarnalen met knoflook
1 komkommer
150 ml lemongrass chili