Artisjok met tapenade
Aan de slag
Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.
Artisjok bereiden
Instructievideo - 01:41 min.
Artisjok met tapenade
voorgerecht
null personen
305 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 artisjokken
1 bakje tapenade
2 eetlepels olijfolie
0 zout en peper
Dit heb je nodig
magnetronfolie