Pavlova met gestoofde peer
Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom.
15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 2 uur 40 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.
Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.
Meringue of pavlova maken
Instructievideo - 02:54 min.
Pavlova met gestoofde peer
Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom.
nagerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
160 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.
Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 koelverse stoofpeertjes
100 ml rode port
1 fles volle rode wijn
1 vanillestokje
1 citroen
75 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote eieren
250 g witte basterdsuiker
2 el maizena
1 tl frambozenazijn
400 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier