Andijviesalade met ansjovis & olijven
Aan de slag
Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.
Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover. Lekker bij de pipe rigate all'amatriciana en de filetlapjes met witte wijn (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Andijviesalade met ansjovis & olijven
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.
Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover. Lekker bij de pipe rigate all'amatriciana en de filetlapjes met witte wijn (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 blikje ansjovisfilets
3 el kappertjes
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie extra vierge
1 krop andijvie
2 el zongerijpte taggia olijven
50 g Pecorino Romano (kaas)
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine