Kip en cranberrycompote
Aan de slag
Verwarm de oven op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met de knoflook, kaneel, 2 el olie en peper en zout. Bestrijk de kip ermee. Leg de kip in de ovenschaal en rooster in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. knapperig. Schep de noten met de rest van de olie door de rijst.
Verdeel de kip en cranberrycompote over 4 borden. Serveer met de notenrijst. Lekker met haricots verts met tuinerwten (recept op ah.nl/recepten).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Kip en cranberrycompote
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met de knoflook, kaneel, 2 el olie en peper en zout. Bestrijk de kip ermee. Leg de kip in de ovenschaal en rooster in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. knapperig. Schep de noten met de rest van de olie door de rijst.
Verdeel de kip en cranberrycompote over 4 borden. Serveer met de notenrijst. Lekker met haricots verts met tuinerwten (recept op ah.nl/recepten).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
1 teen knoflook
1 tl gemalen kaneel
4 el olijfolie
2 x 2 kippenpoten
300 g witte rijst
1 bakje walnoten
4 el cranberrycompote
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)