Rodekool met cranberry's
Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Rodekool met cranberry's
Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.
bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
50 g ongezouten roomboter
175 g diepvries cranberry's
300 ml Riesling witte wijn
5 el appelstroop