Karbonade met sinaasappeljus
bewaar
bewaar

Karbonade met sinaasappeljus

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook 15 min. in water met zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.

Pers ondertussen 2 sinaasappels uit. Boen de laatste sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 12 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 4 min. beetgaar.

Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelplakjes, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de sinaasappeljus met plakjes erover. Serveer met de gebakken aardappelen en broccoli.

algemeenGrof gesneden peterselie geeft hutspot een frisse smaak. Schep de peterselie vlak voor het serveren door de stamppot.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade met sinaasappeljus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig