Kip tikka massala
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een wok en bak de ui in 6 min. goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 min. mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 min. Schep 1 el kookyoghurt erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 ml water en zout naar smaak toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 min. en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.
Kip tikka massala
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een wok en bak de ui in 6 min. goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 min. mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 min. Schep 1 el kookyoghurt erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 ml water en zout naar smaak toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 min. en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
2 uien
3 cm verse gember
3 tenen knoflook
1 el gemalen
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
3 tomaten
1 beker kook
300 g kipfilet
1 bakje verse koriander
Dit heb je nodig
grillpan