Kofta curry
Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.
Aan de slag
Snijd de ui fijn. Verhit 2 el olie en bak de helft van de ui met de helft van de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd ondertussen de koriander grof en de knoflook fijn. Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.
Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.
Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Kofta curry
Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui fijn. Verhit 2 el olie en bak de helft van de ui met de helft van de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd ondertussen de koriander grof en de knoflook fijn. Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.
Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.
Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
6 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 cm verse gember
15 g verse koriander
3 tenen knoflook
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
2 tl kerriepoeder
400 g tomatenblokjes
250 ml kraanwater
1 aubergine
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine