Ierse gehaktpie
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 min. mee. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe. Stamp met de pureestamper. Voeg peper en zout toe.
Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal. Verdeel 15 g boter in vlokjes erover. Bak in de oven in 35 min. goudbruin.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Ierse gehaktpie
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 min. mee. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af. Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe. Stamp met de pureestamper. Voeg peper en zout toe.
Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal. Verdeel 15 g boter in vlokjes erover. Bak in de oven in 35 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappelen
65 g boter
1 ui
½ struik bleekselderij
250 g winterpeen
2 schaaltjes lamsworstjes
3 el bloem
500 ml rundvleesbouillon
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm), pureestamper