Aubergine met bosui
bewaar
bewaar

Aubergine met bosui

25 min. bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.

Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.

Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.

Aubergine grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergine met bosui

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig