Varkensrollade met wijn-knoflookjus
Aan de slag
Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen. Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast. Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond. Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4. Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond. Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.
Varkensrollade met wijn-knoflookjus
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen. Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast. Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond. Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4. Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond. Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
6 takjes verse tijm
750 g varkensrollade
3 el rode wijn
½ pot vleesfond
185 g artisjokbodems
Dit heb je nodig
braadzak
lage ovenschaal