Risottoballetjes
Aan de slag
Verhit 40 g boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en tijm toe en roer tot de wijn is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat 3 min. staan met de deksel op de pan. Roer door en verspreid in een braadslee. Dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.
Vorm van de risotto balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 180 °C en frituur de risottoballetjes in delen in 3-4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risottoballetjes
null porties
60 kcal
45 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verhit 40 g boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en tijm toe en roer tot de wijn is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat 3 min. staan met de deksel op de pan. Roer door en verspreid in een braadslee. Dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.
Vorm van de risotto balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 180 °C en frituur de risottoballetjes in delen in 3-4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g boter
1 ui
1 teen knoflook
200 g risottorijst
200 ml droge witte wijn
1 el gedroogde tijm
750 ml groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas
75 g paneermeel
Dit heb je nodig
braadslede, frituurpan