Italiaanse couscous
Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen.
Aan de slag
Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml (per 4 personen) is bereikt. Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.
Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel. Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Italiaanse couscous
Ook in zonovergoten Sicilië eten ze graag couscous. Met garnalen en frisse citroen.
bijgerecht
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml (per 4 personen) is bereikt. Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.
Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel. Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g gepelde tomaten in blik
250 ml visbouillon van tablet
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g couscous
1 citroen
20 g verse platte peterselie
125 g gekookte en gepelde garnalen