Kipsaté
Aan de slag
Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Zet de grill op de hoogste stand. Leg 4 satéprikkers in een bak koud water in de week. (Leg er, als de prikkers blijven drijven, een bord op). Zet het standaardmes in de keukenmachine.
Doe de koriander met steeltjes en al, de Spaanse peper (zonder steeltje), de gepelde knoflook, de pindakaas en een scheut sojasaus in de keukenmachine. Schil en hak het stuk gemberwortel en doe het erbij. Rasp er de schil van beide limoenen bij, pers 1 limoen uit en doe het sap erbij. Voeg een paar scheutjes water toe, hak het mengsel tot een schepbare pasta en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de pasta in een mooi kommetje, sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en zet de rest zolang aan de kant.
Leg de kipfilets om en om dicht tegen elkaar aan op een plastic snijplank en prik er heel voorzichtig de stokjes dwars doorheen. Snijd de kip tussen de spiesjes in 4 kebabs. Prik eventuele losse stukjes aan de spiesjes. Om de stukjes kip extra krokant te maken, kunt u ze aan beide kanten kruislings insnijden. Schep de rest van het satémengsel uit de keukenmachine in een braadslee, leg er de satéstokjes in, hussel ze door elkaar en masseer het mengsel er goed in. Besprenkel de kipspiesjes met olijfolie en strooi er zout op. Zet ze hoog onder de hete grill, bak ze 8-10 min. aan elke kant of tot ze aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
Draai de stokjes kip om, besprenkel ze met wat vloeibare honing en leg ze nog 8-10 min. onder de hete grill.
Saté maken
Instructievideo - 04:53 min.
Kipsaté
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Zet de grill op de hoogste stand. Leg 4 satéprikkers in een bak koud water in de week. (Leg er, als de prikkers blijven drijven, een bord op). Zet het standaardmes in de keukenmachine.
Doe de koriander met steeltjes en al, de Spaanse peper (zonder steeltje), de gepelde knoflook, de pindakaas en een scheut sojasaus in de keukenmachine. Schil en hak het stuk gemberwortel en doe het erbij. Rasp er de schil van beide limoenen bij, pers 1 limoen uit en doe het sap erbij. Voeg een paar scheutjes water toe, hak het mengsel tot een schepbare pasta en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de pasta in een mooi kommetje, sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en zet de rest zolang aan de kant.
Leg de kipfilets om en om dicht tegen elkaar aan op een plastic snijplank en prik er heel voorzichtig de stokjes dwars doorheen. Snijd de kip tussen de spiesjes in 4 kebabs. Prik eventuele losse stukjes aan de spiesjes. Om de stukjes kip extra krokant te maken, kunt u ze aan beide kanten kruislings insnijden. Schep de rest van het satémengsel uit de keukenmachine in een braadslee, leg er de satéstokjes in, hussel ze door elkaar en masseer het mengsel er goed in. Besprenkel de kipspiesjes met olijfolie en strooi er zout op. Zet ze hoog onder de hete grill, bak ze 8-10 min. aan elke kant of tot ze aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
Draai de stokjes kip om, besprenkel ze met wat vloeibare honing en leg ze nog 8-10 min. onder de hete grill.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ bosje verse koriander
1 rode spaanse peper
½ teen knoflook
3 el pindakaas met stukjes noot
0 sojasaus
2 cm verse gemberwortel
2 limoenen
0 olijfolie extra vierge
4 kipfilets
0 vloeibare honing
Dit heb je nodig
braadslede of ovenschaal (ca. 35 x 30 cm)
keukenmachine
4 satéprikkers