Runderstoof met ui en port
bewaar
bewaar

Runderstoof met ui en port

Met een zachte laag aardappelpuree.

30 min. bereiden / 5 uur 15 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bak de spekreepjes in een hapjespan in 5 min. uit en schep uit de pan. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en doe ze in een plastic zak. Voeg de bloem en peper en zout toe en schud de zak tot het vlees gelijkmatig is bedekt met bloem. Bak het vlees 3 min. in het spekvet.

Snijd de peen in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Doe de peen met de bleekselderij en ui bij het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de port, bouillontabletten, het spek en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los.

Schep in de ovenschaal en zet ca. 5 uur in de oven. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is om het vlees en de groenten in te stoven. Vul indien nodig aan met water. Neem uit de oven als het vlees zo gaar is dat het bijna uit elkaar valt. Verhoog de oventemperatuur tot 200 ºC.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 2 min. uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree over het stoofvlees en zet de schaal nog ca. 15 min. in de oven tot de puree mooi goudbruin is.

combinatietipLekker met worteltjes met balsamico.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Runderstoof met ui en port

Met een zachte laag aardappelpuree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig