Supersnelle spruitjes
Zo heb je ze vast nog nooit gegeten: dun geschaafd en gebakken met rode peper en tijm.
Aan de slag
Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Snipper de knoflook en neem van de tijm de blaadjes. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele min. of tot de knoflook licht goudbruin is.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Supersnelle spruitjes
Zo heb je ze vast nog nooit gegeten: dun geschaafd en gebakken met rode peper en tijm.
bijgerecht
null personen
75 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de spruitjes in plakjes van ca. 2 mm of snijd ze op de fijne snijschijf van een keukenmachine. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Snipper de knoflook en neem van de tijm de blaadjes. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele min. of tot de knoflook licht goudbruin is.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g spruitjes
2 tenen knoflook
1 takje verse tijm
15 g ongezouten roomboter
1 rode peper
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine