Brusselse appels
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels horizontaal in 3 plakken en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. Schep in het midden van elke plak 1 tl jam.
Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. Lekker met poedersuiker en kaneel.
Brusselse appels
nagerecht
null personen
80 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels horizontaal in 3 plakken en verdeel ze over de ingevette ovenschaal. Schep in het midden van elke plak 1 tl jam.
Breng de melk met de helft van de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer met een garde of houten spatel tot er een soepel deeg ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter, de suiker en 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk het deeg over de appels en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in 20 blokjes. Lekker met poedersuiker en kaneel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 appels
9 tl bosvruchtenjam
200 ml melk
60 g boter
60 g bloem
60 g witte basterdsuiker
4 eieren
Dit heb je nodig
appelboor, ovenschaal ca. 20 x 20 cm