Loaf van noten en zuidvruchten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de vorm met het bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie en bak de champignons 5 min. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 min. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep om, doe in de vorm en bak ca. 50 min. in de oven.
Laat de loaf in de vorm 10 min. afkoelen en stort op een schaal. Bestrooi met de cranberry’s. Lekker met geroerbakte spinazie en wilde en witte rijst.
Loaf van noten en zuidvruchten
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
80 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de vorm met het bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie en bak de champignons 5 min. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 min. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep om, doe in de vorm en bak ca. 50 min. in de oven.
Laat de loaf in de vorm 10 min. afkoelen en stort op een schaal. Bestrooi met de cranberry’s. Lekker met geroerbakte spinazie en wilde en witte rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
70 g hazelnoten
1 bakje pecannoten
3 el olijfolie
1 schaal kastanjechampignons
1 el verse tijm
2 tenen knoflook
2 courgettes
200 g couscous
3 eieren
100 g gedroogde pruimen
200 g zachte geitenkaas
50 g gedroogde cranberry?s
Dit heb je nodig
bakpapier, cakevorm inhoud 1 liter, keukenmachine