Quiche met vijgen en walnoten
Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola.
Aan de slag
Verwarm oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Vet de quichevorm in. Bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op.
Klop ei met slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. Snijd de Gorgonzola in blokjes. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Quiche met vijgen en walnoten
Deze herfstquiche is zoet en hartig tegelijk door de pompoen, vijgen, walnoten en gorgonzola.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Vet de quichevorm in. Bekleed met het ontdooide bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op.
Klop ei met slagroom los. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. Snijd de Gorgonzola in blokjes. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
6 plakjes roomboter bladerdeeg
60 g ongebrande walnoten
200 g verse vijgen
3 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
185 g gorgonzola
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)