Chinese koolsalade
Friszoete mix van Chinese kool en wortel met een dressing van honing en gember.
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de sinaasappel en citroen uit. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.
Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan. Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe.
Chinese koolsalade
Instructievideo - 03:15 min.
Chinese koolsalade
Friszoete mix van Chinese kool en wortel met een dressing van honing en gember.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de sinaasappel en citroen uit. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.
Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan. Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g sesamzaad
1 perssinaasappel
1 citroen
175 g winterpeen
½ Chinese kool
6 salade-uitjes
4 cm verse gember
2 el vloeibare honing
2 el sesamolie
50 g ongezouten pinda's