Linguine met venkel
Aan de slag
Snijd een 1/2 cm van de onderkant van de venkelknol en snijd de knol in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Haal ondertussen het worstvlees uit het vel. Bak het vlees in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. rul. Doe de courgette erbij en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en warm nog 2 min. door.
Schep de venkel in een platte schaal en schaaf 3/4 van de kaas erover. Verdeel de linguine over 4 diepe borden en schep de saus erop. Rasp de rest van de kaas erover. Serveer de venkel en sla apart erbij.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Linguine met venkel
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een 1/2 cm van de onderkant van de venkelknol en snijd de knol in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Haal ondertussen het worstvlees uit het vel. Bak het vlees in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. rul. Doe de courgette erbij en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en warm nog 2 min. door.
Schep de venkel in een platte schaal en schaaf 3/4 van de kaas erover. Verdeel de linguine over 4 diepe borden en schep de saus erop. Rasp de rest van de kaas erover. Serveer de venkel en sla apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
2 el olijfolie
300 g linguine
1 schaal Catalaanse braadworst
1 courgette
1 pot pastasaus zongedroogde tomaat en oregano
50 g Parmezaanse kaas
1 zak jonge bladsla met rucola