Zalmlasagne
De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de komkommer, halveer en verwijder het zaad. Snijd de komkommers in plakjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalmsnippers en dille door de helft van de bechamelsaus.
Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje gewone bechamelsaus op de bodem. Schep 1/3 van de komkommer erop. Dek af met lasagnevellen. Schenk de helft van de zalmsaus erop en leg 1/3 komkommerschijfjes erop. Dek af met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindig met de rest van de gewone bechamelsaus. Strooi de kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.
Zalmlasagne
De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de komkommer, halveer en verwijder het zaad. Snijd de komkommers in plakjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalmsnippers en dille door de helft van de bechamelsaus.
Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje gewone bechamelsaus op de bodem. Schep 1/3 van de komkommer erop. Dek af met lasagnevellen. Schenk de helft van de zalmsaus erop en leg 1/3 komkommerschijfjes erop. Dek af met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindig met de rest van de gewone bechamelsaus. Strooi de kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
100 g besciamella sausmix
200 g gerookte zalmsnippers
50 g diepvries dille
125 g verse groene lasagnevellen
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter