Cannelloni met gehakt en spinazie
Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni ca. 3 min. koken. Spoel de cannelloni af met koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 min. mee. Vul de cannelloni met het mengsel.
Schenk in een ovenschaal de helft van de pastasaus. Leg de cannelloni erop en schenk de rest van de pastasaus erover. Strooi de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Cannelloni met gehakt en spinazie
Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni ca. 3 min. koken. Spoel de cannelloni af met koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 min. mee. Vul de cannelloni met het mengsel.
Schenk in een ovenschaal de helft van de pastasaus. Leg de cannelloni erop en schenk de rest van de pastasaus erover. Strooi de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
16 buisjes cannelloni
1 ui
2 tenen knoflook
300 g verse spinazie
3 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
780 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)