Chocolademousse
Niet voor niets heeft chocolademousse de bijnaam ‘hemelse modder’. Luchtig, zoet en romig: wie kan dat nou weerstaan? Wij hebben alle informatie over dit goddelijke toetje voor je verzameld.
Chocolademousse met melkchocolade
- Breek de chocolade in stukjes. Doe met de boter in een vuurvaste kom, zet in een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer het chocolademengsel met een garde en laat iets afkoelen. Laat de pan op het vuur staan.
- Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom, zet in de pan kokend water en klop in 4 min. licht en luchtig. De kom mag het water niet raken. Haal van het vuur en klop door. Meng door het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom stijf. Roer een kwart van de slagroom met een lepel goed door het chocolademengsel. Roer voorzichtig met een spatel de rest van de slagroom er luchtig door, meng niet te lang. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes of glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Chocolademousse & zwanger
Als je zwanger bent, kun je gelukkig gewoon chocolademousse eten. Let er alleen goed op dat de mousse niet is gemaakt op basis van rauwe eieren én dat er geen alcohol in is verwerkt. Op zoek naar een zwangerproof recept? Wat dacht je van deze chocolademousse of deze chocolademousse met madarijn. Of: kies voor de geweldige chocolademoussetaart.
Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?
Chocolademousse kun je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Als er rauw ei in de mousse zit, kun je ’m het beste dezelfde dag nog opeten. Je kunt chocolademousse ook invriezen, in de vriezer kun je de mousse ongeveer 3 maanden bewaren. De structuur kan enigszins veranderen door het bevriezen, maar de smaak blijft hetzelfde. Haal de mousse een dag voordat je ’m wilt serveren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.