Eton mess
Zo Brits als de Queen Mum: eton mess. Dit toetje van fruit en slagroom werd ooit bedacht op Eton College. Het is een rommelig dessert, een ‘mess’ dus. Pas later werd meringue aan de basis toegevoegd en werd het de versie die we nu kennen.
Eton mess maken
- Breek de meringues in grove stukken.
- Klop de slagroom met de fijne suiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep de stukken meringue, het ontdooide fruit en de slagroom voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien!
- Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine (of in het bakje van de staafmixer) tot groen poeder. Strooi het op een schotel. Bevochtig de randen van wijde glazen of mooie schaaltjes met wat water en doop ze in de groene muntsuiker.
- Schep de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg uiteraard dat de randen schoon blijven. Serveer direct.
Direct aan de slag
Meer desserts
Ook lekker om mee te eindigen
Nog meer zoet