Kerstgroente

Kerstgroente

Met kleurrijke (winter)groenten en slimme smaakmakers maak je de lekkerste groentegerechten voor bij het kerstdiner. Fantastisch van smaak en feestelijk om te zien. Zo maak je jouw kerstmenu pas echt compleet!

Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel

Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de knoflook uit. Halveer de spruiten. Schil de pastinaak en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng de groenten met de olie knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Verdeel rondom de kom alleen de spruiten. Verdeel de geroosterde pastinaak en sinaasappelparten sierlijk tussen de spruiten. Garneer met een ½ el sinaasappelrasp (per 8 personen) en de tijmblaadjes en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.