Minibloemkool met hazelnoot en tijm
Deze kerst geniet je groots van kleine gerechten. Zoals dit bijgerecht met minibloemkool.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de minibloemkolen met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over de bakplaat.
Hak de hazelnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng ¾ van de tijmblaadjes met de olie, honing, peper en eventueel zout en besprenkel de mini-bloemkolen ermee. Schep om en bestrooi met de hazelnoten. Rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de bloemkolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Neem uit de oven. Bestrooi de mini-bloemkolen met de rest van de tijm.
Minibloemkool met hazelnoot en tijm
Deze kerst geniet je groots van kleine gerechten. Zoals dit bijgerecht met minibloemkool.
bijgerecht
null personen
160 kcal
5 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de minibloemkolen met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over de bakplaat.
Hak de hazelnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng ¾ van de tijmblaadjes met de olie, honing, peper en eventueel zout en besprenkel de mini-bloemkolen ermee. Schep om en bestrooi met de hazelnoten. Rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de bloemkolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Neem uit de oven. Bestrooi de mini-bloemkolen met de rest van de tijm.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 mini-bloemkolen
30 g hazelnoten
2 takjes verse tijm
2 el milde olijfolie
½ el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm