Kerstsauzen
Als je je enorm hebt uitgesloofd op dat stuk perfect gegaard vlees, hoort daar natuurlijk ook de perfecte saus bij. Rodewijnsaus, cranberrysaus of champignonsaus? Stuk voor stuk gemakkelijker te maken dan je denkt. Zeker met deze handige tips!
Cranberrysaus
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
- Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.
Direct aan de slag
Saus lekker bij vlees
Kerst bijgerechten