Makreel
Een schoolvoorbeeld van goede vis, want: vol goede vetten. Omdat-ie van zichzelf zoveel smaak heeft, heeft makreel verder niet zoveel nodig. Gerookt doet-ie het goed op een broodje, in een sandwich of salade. Of verwerk 'm in de pasta of een ovenschotel. Stomen kun je deze vette zwemmer trouwens ook. Of barbecueën: lekker! Op zoek naar meer recepten met vis? Je vindt al onze visrecepten hier.
Makreel van de BBQ
- Steek de barbecue aan.
- Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.
- Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
- Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.
- Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
- Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.