Pappardelle
Weelderige, fluweelzachte, brede pastalinten, gemaakt voor stevige sauzen zoals ragú. Meng voor het beste resultaat de pappardelle, samen met een scheutje kookvocht, na het koken door de pastasaus. Laat nog even meewarmen en dan… buon appetito!
Pappardelle maken
- Laat de tuinerwten ontdooien.
- Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de pasta en tuinerwten met de kip en champignon-tijmsaus en serveer.