Gnocchi recepten
Gnocchi maken? Of je het nu helemaal zelf doet of uit de winkel met een zalige saus serveert… Wij schuiven maar wat graag aan. Wist je trouwens dat je ‘gnocchi’ uitspreekt als ‘njokki’? En is het eigenlijk pasta?
Gnocchi ovenschotel met romige kip
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudgeel.
- Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
- Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip. Roer de Paturain Cuisine erdoor en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de gnocchischotel ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Snijd het basilicum grof en verdeel over de ovenschotel.
Hoe kun je gnocchi het beste bewaren?
Gnocchi – zowel zelfgemaakt als uit de winkel – kun je eenmaal bereid en afgekoeld 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ingevroren is gnocchi ongeveer 3 maanden houdbaar. Leg de deegbolletjes los van elkaar op een bord in de vriezer om plakken te voorkomen. Na 1 uur kun je ze overzetten naar een afgesloten bakje. Opwarmen? Laat 3 uur van tevoren ontdooien en bereid verder volgens de instructies van het recept.
Wat is gnocchi?
Gnocchi zijn deegbolletjes die aan pasta doen denken. Het wordt dan ook vaak net zoals pasta klaargemaakt. Bijvoorbeeld gnocchi met tomatensaus of simpele gnocchi met boter en salie. De bekendste gnocchi (gnocchi di patate) is gemaakt van kruimige aardappelen, voor een luchtige textuur. Een andere bekende variant is gnocchi alla romana, gemaakt met semolina (griesmeel). Deze gnocchisoort bestond zelfs al voordat aardappelen in Europa werden geïntroduceerd. Onze favorieten? Deze gnocchi alla romana met truffel, gnocchi met spinazie en ricotta gnocchi.
Direct aan de slag
Pastasoorten en gerechten
Meer Italiaans