Rijstnoedels
Rijstnoedels, de naam zegt het eigenlijk al: noedels gemaakt van rijst(meel). Deze noedels lenen zich goed voor snelle doordeweekse recepten. Je zet ze in een handomdraai op tafel als roerbak, in noedelsoep of in een noedelsalade.
Rijstnoedels met gehakt en champignons maken
- Snijd de tenen knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook en de helft van de salade-ui toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.
- Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water.
- Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de chilisaus met de sojasaus en chilivlokken en voeg samen met de koriander en rijstnoedels toe aan het gehaktmengsel. Verwarm 2 min. mee. Garneer met de rest van de salade-ui.