Eiernoedels
Door de toevoeging van ei zijn eiernoedels geler en net iets voller van smaak dan gewone noedels. En je zet ze zó op tafel!
Eiernoedels
- Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.
- Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.
- Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.
Wat zijn eiernoedels?
Eiernoedels kom je ook weleens tegen onder de naam ‘eiermie’. Andere naam, zelfde product. Door het ei zijn ze wat geler dan andere soorten noedels. Je hoeft ze maar kort te koken voordat ze gaar zijn: ongeveer 5 minuten. Daarna spoel je ze af onder koud stromend water, zodat de noedels niet doorkoken en daardoor papperig worden. Reken op ongeveer 65 tot 75 gram ongekookte noedels per persoon voor een hoofdgerecht. Tijdens het koken zetten de noedels nog uit, waardoor je met deze hoeveelheid goed uitkomt.
Eiernoedels: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?
Je kunt ongekookte eiernoedels koel en droog lang bewaren: ten minste 1 jaar. Eenmaal gekookt en afgekoeld kun je eiernoedels goed afgesloten 2 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook: gekookte eiernoedels zijn in de vriezer 3 maanden houdbaar. Ongekookte eiernoedels invriezen is niet nodig, omdat ze zo lang houdbaar zijn. Haal de eiernoedels de avond voor gebruik uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Opwarmen gaat het beste omscheppend in een wok of koekenpan met een beetje olie. Verwarm ze niet te lang, want dan worden de eiernoedels papperig.
Meer noedelsoorten
Meer noedelgerechten
Aziatische keukens