Tapas met vlees
Typisch Spaanse hapjes met pittige chorizo of zoute serranoham. De lekkerste Allerhande recepten voor tapas vind je hier.
Serranohampakketjes
- Schil de peer en snijd in partjes.
- Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.
- Snijd de korstjes van de stukjes manchego en snijd elk stuk in 8 puntjes.
- Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op. Leg de pakketjes op een platte schaal. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Bon appétit!