Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons
Het poffen van knoflook maakt de smaak superzacht, zoet en romig. Zó lekker in deze pompoensoep! De gouden crouton maakt het af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft in halve ringetjes. Bewaar de andere helft.
Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Verdeel de ui, de gesneden rode peper en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met olie. Leg het pakketje met knoflook erbij. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Snijd 4 mooie driehoekjes uit de sneetjes brood en rooster in de broodrooster. Spuit rondom goud met de gold glitter spray.
Snijd de peterselie en de rest van de rode peper zo fijn mogelijk. Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de peterselie en rode peper met het citroenrasp en de rest van de olie en breng op smaak met peper (gremolata).
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg kokend water toe en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met de gremolata en pompoenpitten. Verdeel de gepofte knoflook erover.
Pompoensoep met gepofte knoflook en gouden croutons
Het poffen van knoflook maakt de smaak superzacht, zoet en romig. Zó lekker in deze pompoensoep! De gouden crouton maakt het af.
voorgerecht
null personen
140 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft in halve ringetjes. Bewaar de andere helft.
Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Verdeel de ui, de gesneden rode peper en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met olie. Leg het pakketje met knoflook erbij. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Snijd 4 mooie driehoekjes uit de sneetjes brood en rooster in de broodrooster. Spuit rondom goud met de gold glitter spray.
Snijd de peterselie en de rest van de rode peper zo fijn mogelijk. Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de peterselie en rode peper met het citroenrasp en de rest van de olie en breng op smaak met peper (gremolata).
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg kokend water toe en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met de gremolata en pompoenpitten. Verdeel de gepofte knoflook erover.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 rode peper
300 g flespompoenen
4 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
10 g pompoenpitten
2 sneetjes Zaans grof volkorenbrood
1 gold glitterspray
5 g platte peterselie
½ citroen
500 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier
broodrooster
Staafmixer