Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van de mosterd, het citroenrasp en -sap en de olijfolie.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en meng samen met de dressing door de witte kool. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een schaal en bestrooi met de cranberry’s.
Recepten met witte kool
Witte kool met bleekselderij en cranberry
Ingrediënten
Aantal personen
1 citroen | |
2 eetlepel grove mosterd | |
6 eetlepel traditionele olijfolie | |
3 stengels bleekselderij | |
600 gram gesneden witte kool | |
80 gram verse cranberry's |
Kool snijden
Wil je kool verwerken, maar weet je niet zeker hoe dit moet? In deze video van Allerhande wordt uitgelegd hoe je het beste kool snijden en verwerken kunt.
Kool verwerk je zo
Stap 1: Gebruik een groot, scherp koksmes om de kool in de lengte doormidden te snijden. Dan kun je de platte kant gemakkelijk op de snijplank leggen en de kool verder verwerken. Verwijder eerst eventu...
01:26