Kokoswhoopies met lemon curd
Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix het ei erdoor. Zeef de bakpoeder en bloem boven een kom. Spatel om en om een deel van het bloemmengsel en de melk door het botermengsel. Ga door tot alles gemengd is tot een stevig beslag. Meng het kokos erdoor.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met 2 eetlepels (of een ijsbolletjestang) 24 ronde bergjes beslag op 2 bakplaten. Zorg voor voldoende afstand. Bak de cakejes ca. 12 min. in de oven. Wissel halverwege de oventijd de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Schep op de platte kant van 12 cakejes een eetlepel lemoncurd. Duw de andere 12 cakejes er voorzichtig tegenaan.
Kokoswhoopies met lemon curd
Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling ertussen. Please try!
null porties
305 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter, suiker en het vanillearoma in een kom en klop met een mixer tot een romig mengsel. Mix het ei erdoor. Zeef de bakpoeder en bloem boven een kom. Spatel om en om een deel van het bloemmengsel en de melk door het botermengsel. Ga door tot alles gemengd is tot een stevig beslag. Meng het kokos erdoor.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met 2 eetlepels (of een ijsbolletjestang) 24 ronde bergjes beslag op 2 bakplaten. Zorg voor voldoende afstand. Bak de cakejes ca. 12 min. in de oven. Wissel halverwege de oventijd de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Schep op de platte kant van 12 cakejes een eetlepel lemoncurd. Duw de andere 12 cakejes er voorzichtig tegenaan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
150 g witte basterdsuiker
1 tl vanillearoma
1 middelgroot ei
2 tl bakpoeder
300 g tarwebloem
330 ml volle melk
50 g geraspte kokos
12 el lemon curd
Dit heb je nodig
bakpapier