Rosbief met groenten uit de oven
Een perfect gerecht om voor te bereiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Rosbief met groenten uit de oven
Een perfect gerecht om voor te bereiden.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 takjes rozemarijn
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
1 el dijonmosterd
4 el traditionele olijfolie
1 el vloeibare honing
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
600 g Feestfavoriet rosbief
100 g katenspek
1 prei
1 venkelknol
8 bospeentjes
Dit heb je nodig
vleesthermometer
bakplaat
bakpapier