Kabeljauw in tomatenconsommé
Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt!
Aan de slag
Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 min. (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng ondertussen de panko met de Carribean spice in een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 min. op 1 kant. Keer en bak nog 1 min. Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Kabeljauw in tomatenconsommé
Dit hoofdgerecht staat al in 20 minuten of tafel. Relaxt!
hoofdgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de romanesco in roosjes. Kook de roosjes 3 min. (blancheren), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de tomatenconsommé op laag vuur. Voeg de geblancheerde romanescoroosjes toe, laat niet koken. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng ondertussen de panko met de Carribean spice in een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke delen (voor 4 personen). Haal aan beide kanten door de panko.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 3 min. op 1 kant. Keer en bak nog 1 min. Verdeel de tomatenconsommé met de romanescoroosjes over diepe borden. Leg in het midden een bergje radijsmix. Leg daarop de vis.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 romanesco
1 pot tomatenconsommé
4 el panko Japans paneermeel
2 tl Carribean spice
500 g verse kabeljauwhaasjes
25 g ongezouten roomboter
150 g rauwkost pittige radijsmix