Vegetarische quesadilla
Een avondje quesadilla's? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite.
Aan de slag
Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm. Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.
Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla). Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade.
Vega-quesadilla
Instructievideo - 02:32 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Vegetarische quesadilla
Een avondje quesadilla's? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm. Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.
Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla). Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
1 rode ui
15 g verse koriander
400 g black eyed bonen
300 g mais in blik
150 g dip tomato & jalapeño
180 g vegaschnitzels
100 g Cheddar Tophat 48+
125 g crème fraîche
2 tl tabasco red peppersauce
8 gordita's