Simpele eiersalade
bewaar
bewaar

Simpele eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.

Snijd de bieslook fijn.

Meng de mayonaise, mosterd, maggi en bieslook door het geprakte ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipLekker op geroosterd brood. Afhankelijk van het brood is het recept dan niet meer lactosevrij.
variatietipOok lekker met 1 tl kerriepoeder erdoor. De maggi kan worden vervangen door aromat of worcestershiresauce.
variatietipVervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Het recept is niet meer lactosevrij.
variatietipVoeg voor extra smaak 1 tl gerookte-paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.
variatietipVervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte-zalmblokjes toe. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Simpele eiersalade

Eiersalade zelf maken? Deze simpele lunch- én borrelklassieker maken we met o.a. bieslook en mayo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig