Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade
bewaar
bewaar

Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade

Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel.

40 min. bereiden

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil met een dunschiller van boven naar beneden in dunne linten. Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Verdeel de aspergelinten, waterkers en sjalot over een platte schaal.

Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing. Halveer de kalfshaas in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfshaas 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe. Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.

algemeen*Dit vlees kun je alleen online bestellen via ah.nl/meesterslager (t/m zaterdag 19 december 2015). Haal het vlees op in de winkel of bij een AH Pick Up Point. Laten thuisbezorgen kan alléén op woensdag 23 en donderdag 24 december.
combinatietipLekker met een schijfje limoen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade

Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig