Honing-notenkoek
Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren samen met de appelstroop, 100 ml honing en de amandelmelk los in een kom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.
Hak de noten grof en meng 2/3 door het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de rest van de noten erover.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met een satéprikker op gaarheid Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Snijd in plakken en besmeer met de boter. Serveer de rest van de honing erbij.
Honing-notenkoek
Als je een stukje wilt, moet je snel zijn. Want nog een beetje warm uit de oven is de cake het allerlekkerst.
null porties
310 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren samen met de appelstroop, 100 ml honing en de amandelmelk los in een kom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed tot een glad beslag.
Hak de noten grof en meng 2/3 door het beslag. Schep het beslag in het met bakpapier beklede cakeblik en verdeel de rest van de noten erover.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met een satéprikker op gaarheid Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Snijd in plakken en besmeer met de boter. Serveer de rest van de honing erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
2 el appelstroop
125 ml wilde bloemenhoning
300 ml amandelmelk
350 g speltmeel
2 tl bakpoeder
2 el koek- en speculaaskruiden
100 g ongebrande notenmix
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier
cakeblik
sateprikker